17 apr. 2009

Vem kom på det först?

Ryckte in som ersättare för ordinarie innehavaren i kommunfullmäktige. Skoldebatten kändes utvattnad, men för en gångs skull var diskussionen om äldrevården intressant att följa. Det fanns en del nya aspekter som till exempel rörde hur långt vi ska kunna erbjuda personal som talar andra språk till äldre med invandrarbakgrund.

Politiker slåss ofta om en slags idéernas upphovsmannarätt. Alltså: Det var min idé. Det var jag som kom på det först! Ett exempel: Vänsterpartiet har under minst fem års tid hävdat att vi måste göra något åt vår mest nedslitna skola och särskilt skolgården. De är först, men gör ingen stor sak av att vara först. Däremot finns det förstås en politisk poäng i att under många år ha en så viktig fråga på den politiska agendan.

Men alliansen har samma agenda. Det finns ett tidigt löfte att satsa på just den skolan. Redan för tre år sedan avgav barn -och utbildningsnämndens presidium och en ledamot en röstförklaring. Den handlade om alliansens vilja att satsa just där. Alliansen var också tidigt ute kan man säga.

Nu när löftena realiseras hoppas jag att vi inte käbblar om vem som var först med idén. Det viktiga måste ju vara att vi får en ny attraktiv skola. Den politiska upphovsmannarätten kom upp i gårdagens fullmäktige och det kändes nytt och uppfriskande. Jag tror inte att de som är politiker tänker på hur nära sandlådan de hamnar med käbbel om vem som var först. Det är ju faktiskt resultatet som räknas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar