7 juni 2013

Krafttag mot droger

Tråkigt nog kommer fler och fler alarm om ökat drogmissbruk bland ungdomar på gymnasieskolan. Som vanligt är det inte skolan som först slår larm, utan politiker som är engagerade och uppmärksamma. Som tur är har vi i Tyresö en aktiv närpolis, som rör sig ute bland ungdomarna och som både ser och hör vad som händer. Vid ett möte med polisen och Ulla Hoffman (V) för en tid sedan fick jag klart för mig att missbruket ökar i en takt som vi inte känt till tidigare.

I Folkpartiet i Tyresö har Christina Melzén föreslagit att gymnasiet, grundskolan och socialnämnden ska samverka mot drogmissbruk bland alla tonåringar i Tyresö.Nu kommer det långa sommarlovet med lediga elever. En del av dem har feriejobb, men för andra kan det vara svårt att hitta meningsfull sysselsättning. Visserligen erbjuder föreningslivet en hel del, men föreningarna fångar inte upp alla.

Skolan klarar inte att själv att hålla ungdomarna borta från droger, även om insatserna är nog så väl genomtänkta. Vad ungdomarna gör på sin fritid påverkar dem också i skolan. Nu arbetar vi politiskt på långsiktiga insatser som riktar sig till alla elever i tonåren året om.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar