8 juni 2013

Nu får unga i Tyresö jobb!

Äntligen tar vi krafttag i Tyresö mot ungas utanförskap och mot ungdomsarbetslösheten. Nu satsar alliansen på dem som har svårast att klara gymnasiet. Föret har varit ruskigt trögt, resurser har saknats, men nu finns mogen, vaken insikt om att vi bygger in problem när vi inte satsar på ungdomarna, även dem som ligger inom det kommunala informationsansvaret.

Jag citerar kommunstyrelsens ordförande som nu bland annat utreder arbetslivsintroduktion för Tyresös ungdomar:

"Arbetslivsintroduktion är en anställningsform som i första hand riktar sig till unga mellan 19 och 25 år som står en bit från arbetsmarknaden. Det kan t.ex. vara unga utan fullständiga betyg. De kan erbjudas visstidsanställning under 12 månader och få fäste på arbetsmarknaden till en lön som ligger på minst 75 % av lägsta lönen. Jobb kan vara aktuella bl.a. inom vård- och omsorgsyrken. I konceptet ingår att de som anställs utbildas på jobbet."

Folkpartiet föreslog moderaterna i gymnasie -och arbetsmarknadsnämnden våren 2012 en utredning om tillgängliga jobb i kommunen. Arbetslivsintroduktionen är ett bra alternativ till en utredning som mer syftade till omedelbara sommarjobb åt gymnasiets elever. Det välkomnar vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar