6 apr. 2010

Tyresö FF - ett lag i södra förorterna?

Grattis Tyresö FF till segern mot Djurgården! I Dagens Nyheter sparade Jens Littorin inte på berömmet. Jätteroligt även för en som inte varje vecka ser fotbollsmatcher. I höstas såg jag ändå tyresötjejerna spela på Bollmoravallen (som förresten troligen byter namn snart...). Även då vann de! Gratis supporterbuss denna gång till bortaplan var ett lyckat drag.

Men är vi i Tyresö en "bara" en förort till Stockholm? Vi brukar kalla oss för skärgårdskommun och vi skryter lite med Brevikshalvön och det som ibland lite fint kallas Gamla Tyresö. DN har helt missat vilka vi egentligen är!

Tyresö FF:s nyförvärv är holländskan Kirsten van de Ven: "Hon valde uppstickaren från Stockholms södra förorter för klubbens filosofi och spelstil" skrev DN-reportern.

Det är en väldig nyansskillnad mellan att vara en av Stockholms södra förorter och att vara en skärgårdskommun på Södertörn. När vi nu rustar upp läktarna på Bollmoravallen, får en "arena" och byter namn på platsen är det dags att fundera på hur vi lanserar hela vår kommun. Tyresö är med i Södertörnssamarbetet och har sin anknytning till Södertörn. Det börjar bli dags för lite bussreklam: Tyresö på Södertörn, vandringsleder, bad, djur och natur! Och fotboll!

Hur som helst har Tyresö FF satt Tyresö på kartan. Jätteroligt och grattis igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar