17 juni 2011

Kommunfullmäktige

Årets längsta kommunfullmäktige ägde rum från kl 15 till kl 23 torsdag kväll. Nu är budgeten lagd för 2012 och det är bara att sätta i gång och jobba i nämnderna. Det märks att vi har ett generationsskifte och att fullmäktige har föryngrats. Många är väldigt duktiga talare - det är något som 70-talisterna verkligen lärt sig.

Stämningen var försonlig. Vi har ju också diskuterat den nya kommunplanen i snart ett helt år och det har varit hårda debatter under arbetets gång.

Ett förslag som drivs då och då är att flytta ridskolan till Alby. Bra eller dåligt, det blir lite längre väg att ta sig dit, men närmare till ridstigarna.När jag tog min första ridlektion på ridskolan stod hästarna i en gammal ladugård med lågt tak. Den låg strax söder om bostadshuset. Vi hade teori i en uppställd byggfutt eller liknande och red i ett alldeles för litet ridhus. Man kunde också rida ute på en gräsplan där återvinningscentralen har sin utvidgade del, eller på en volt.

Sen dess har Kringelikroken byggts och återvinningscentralen har tagit mer plats. Nu passar inte ridskolan in riktigt. Men hästarna har det bra!

Kanske får de det ännu bättre med ridskolan i skogen vid Alby - vem vet! Hela Albyområdet ska utredas och det kommer att ta flera år innan det finns några beslut. Man måste vänja sig vid tanken på förändringar så det är bara fördelar med tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar