23 juni 2010

Lagerbäck

Jag har alltid tittat på idrotten för att hitta bra sätt att undervisa och leda. Under alla år har jag knyckt bra idéer och klassiska knep från alla typer av idrottsledare, lite här och lite där. Grundläggande är alltid lagandan. Om en ledare inte lyckas få ihop laget och skapa laganda är det kört. Uppenbarligen är det som hänt Lars Lagerbäck med Nigerias lag.

En djupare analys av vad om gick snett skulle vara intressant. Uppenbarligen har spelarna inte gjort sitt bästa. Tvärtom, de har gjort missar som inte borde vara där. Skulle vara intressant att höra vad Tyresös mesta idrottsbloggare tror är skälet. Den korta tiden, fem månader, är inget hinder för en karismatisk ledare. Språket är internationellt, inom fotbollen går det att göra sig förstådd på mer än ett sätt. Ville inte spelarna, saknade de motivation?

Möjligen har Lagerbäck tappat sin karisma och lyskraft. I så fall är det förstås en personlig tragedi för honom. Ytterligare en av de många som håller på alltför länge med samma sysselsättning. Variation som är så viktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar