15 feb. 2011

Pendeltåg och bussar

Jag åkte ut till Hemfosa idag. Försening ut, men också hem i skymningen.

Pendeltågsstationen i Hemfosa är en välbyggd perrong med glaskurer och infrarör som sprider någon liten värme högt uppe i taket. Perrongen ligger ute vid en äng och sedan skogen. Korparna som bor i närheten cirklar runt i skymningen och ropar. Ropar gör också SL:s spökröst i mikrofonen: fyra minuter kvar, tre minuter kvar, nej - tåget står stilla i Segersäng på grund av vagnfel.

Det var nästan fullmåne - vackert, men 45 minuters iskall väntan gav liksom inte den rätta lyriska upplevelsen. Idag gick jag definitivt över till gruppen Klaga på SL! Hur kommer det sig att vi inte längre har fungerande kommunikationer? När tåget slutligen kom var det mycket tydligt hur uppgivna resenärerna var. I vagnen var det dov, kvalmig stämning. En man ringde hem och frågade vad det var till middag. En annan ringde och meddelade att han skulle missa anslutande tåg. Själv missade jag bussen i Handen, där dessutom båda rulltrapporna stod stilla! En eländes dag.

Det värsta är att klagomålen på SL inte tar. De rinner av som vatten på en gås. Jag vill ha vagnar som tål kyla och snö, bra elektronik så att dörrarna på tågen är säkra. Jag vill ha fungerande kommunikationer helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar