21 feb. 2012

Fler entreprenörer i gymnasiet! UF!


Alla möjligheter står öppna för ungt entreprenörskap i den nya gymnasieskolan. UF-mässan som pågår just nu är fantastisk. En av arrangörerna sa under minglet för rådgivare och andra att cirka 2000 elever var med och ställde ut sina produkter och tjänster. Och Tyresö gymnasium var med. Tyresö har länge legat på topp när det gäller att vara bäst i olika tävlingsmoment. Förra året gick tyvärr Huddinge om oss som bästa UF-kommun.

Nytt för i år var att mässan var lite mer strukturerad än tidigare. Utställarna var samlade tematiskt. Tyresö gymnasium var representerat under alla teman utom ett: Kultur och sport! Vi måste ta oss samman i Tyresö. Kultur och sport är ju ett av kommunens varumärken!

Annars såg det ut så här för Tyresö gymnasium: Hus och hem: 5 utställare Mode och design: 3 utställare, Skönhet och hälsa: 3 utställare, Tjänster och samhällsengagemang: 1 utställare.

Huddinge är en förebild som skolkommun på flera sätt. Vi har mycket att lära där. Kommunen är ju mer än dubbelt så stor som Tyresö, men man kan kämpa i det lilla. Avgörande är ledarskapet på alla plan. En näringslivsutvecklare med inriktning också mot skolorna, särskilt gymnasiet, är absolut ett krav för att skolan ska vara konkurrenskraftig i ung företagsamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar