6 okt. 2012

Bra jobbat, Vux!

Tre representanter från Länsstyrelsen med Sam Yildrim i spetsen kom till C3L igår. Vuxenutbildningen hade bjudit in politiker, tjänstemän och elever från SFX IT för att fira att vuxenutbildningen i Tyresö har fått hela länets IT-utbildning för invandrare med hög kompetens från sina hemländer. Problem: högt utbildade invandrare får inte arbete i Sverige trots att de har kompetens.


Ledningen för vuxenutbildningen har förstått problemet. Sverige och IT- företagen, både stora och mindre, skriker efter arbetskraft, särskilt programmerare. Nu har ledningen för C3L i brett samarbete med andra kommuner i länet, med branschen och med Länsstyrelsens nätverk Kompetensförsörjning IT skapat en utbildning på ett och ett halvt år för att åtgärda problemet. Ansökan till Länsstyrelsen är ett föredöme i sig. Jag hoppas att den ligger på hemsidan inom kort. Läs och lär!


Efterfrågan är stor sa skolans samordnare. Telefonerna ringer. Roligt! Jag  är imponerad av utbildningens koncept. Lärare i svenska samverkar med lärare i programmeringsämnena. Samordnaren följer progressionen. Självklart koncept i vuxenutbildningen.


Jag får bladet Handelskammartidningen. Läser i dag på morgonen en artikel i det senaste numret om framtida kompetensförsörjning inom IT. Fyra av tio dataföretag i Stockholm har brist på rätt kompetens.

I den kommunala utbildningsvärlden ligger vuxenutbildningen etta. Lycka till Erik  och Johanna, rektor och samordnare. Vi litar på er!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar