15 mars 2010

Ungdomar mot rasism

Det finns en organisation som heter Ungdom mot rasism.
I helgen hade de årsmöte i Nyköping och la upp sitt program för att få förstagångsväljare att ta avstånd från rasism. Det är en jätteviktig rörelse. Ungdomar tar själva initiativ i egna organisationer och står upp för ett samhälle för alla. De ca 3000 ungdomarna i UMR är emot diskriminering.

Jag möter ofta olika slag av diskriminering. Diskriminering är när människor i utanförskap buntas ihop. Ibland är det barn, pensionärer och invandrare. Ibland är det pensionärer och arbetslösa. Ofta är det arbetslösa och invandrare. De buntas ihop för att de betraktas som behövande. .

Värst utsatta är invandrarna. För politiskt aktiva inte minst i alliansen står frågor som åtgärder mot bostadssegregation, flyktingmottagning, arbete åt nyanlända, skolgång för flyktingbarn högt på den politiska agendan. Vi kämpar mot rasism på alla fronter. I arbetet mot rasism bland ungdomar är ungdomarna själva den bästa resursen. Men våra antirasistiska aktioner syns för lite.

Därför önskar jag att Ungdom mot rasism etablerar sig i Tyresö. Organisationen arbetar på ett bra sätt. De finns där ungdomar finns, på festivaler, i skolvalen när de blir aktuella och de arbetar aktivt med skolkampanjer. De bjuder in till samtal.

Det är så jag tror att vi ska bekämpa rasismen. Bjuda in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar