30 juli 2010

Hbt och Miljöpartiet

Lyssnade igår på en paneldebatt i Kulturhuset. Debatten ingick i Prideveckan. Paneldiskussionen arrangerades av Miljöpartiet och handlade om skolans undervisning och information om hbt-frågor. Från RFSL fanns kritik mot skolan. Jag håller med om att det säkert finns brister i skolans sätt att hantera hbt-frågorna. Att skolan ska informera och undervisa om hbt-frågor i den del som handlar om sex och samlevnad är väl en självklarhet. Det tyckte dock inte en av debattörerna i panelen, Felix. Han menade att sex och samlevnad borde tas bort ur läroplanen. Svårt att förstå en sådan inställning. Alla relationer har väl bärighet på sex och samlevnad.

En åhörare riktade mycket skarp kritik mot Miljöpartiet som inte i riksdagen har engagerat sig i lagstiftningen rörande homo, bisexuella eller transsexuellas rättigheter. Politikern i panelen sa att hon inte satt i riksdagen och att hon inte kände till något om det. "Pinsamt" sa hon.

Folkpartiet är det parti som starkast och tydligast - och längst - engagerat sig i hbt-personers rättigheter. Det handlar egentligen om ett engagemang för alla som lever i utanförskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar