25 aug. 2010

Hur dyr var rektorn?

Jag tycker att det är viktigt att gå till botten med problemen i skolan. En skola som år efter år har stora problem kan inte bara lämnas åt sitt öde. Ingen skola har varit viktigare än fd Nyboda skola.

I barn- och utbildningsnämnden har vi löpande fått info om organisation, arbetsmiljö, ekonomi i fd Nyboda skola/Forellen, nu Centrumskolan. Socialdemokraterna har en artikel om kostnaderna i Tyresö Nyheter.

Konsulten sägs ha fått 200 000 kr i månaden. Illustreras med ett utdrag ur en faktura som inte går att läsa. Om fakturan gäller en månad eller flera går inte att avgöra. I artikeln står att de månader som kostnaderna varit högst har kommunen fakturerats med 200 000 kr.

Utslaget på ett år blir kostnaden inte 200 000 kr per månad utan lite drygt hälften. Frågan är om konsulten/rektorn verkligen skott sig på skolans bekostnad. Jag skulle vara den första att ta avstånd från kostnaden om den var oskälig. För att bedöma kostnadernas rimlighet behövs en mer seriös granskning än den som Tyresö Nyheter gjort.

Efter fem år i politiken blir jag inte förvånad över debattekniken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar