7 maj 2011

Socialt ansvar


Åkte 824:ans buss idag från Haninge till Tyresö centrum. Rätt många som skulle med. En mamma pratade med sin dotter, som var uppskattningsvis 6 år. De räknade pengar, flickan verkade ha betalat något och fått fel tillbaka. Vid Haninge centrum blev bussen helt full med tre barnvagnar, passagerare som stod i gången och massor av barn. De flesta gick av vid Brandbergen. Plötsligt såg jag flickan. Nu var hon tillsammans med två småbarnsmammor som talade spanska.

Hon var uppenbarligen överlämnad av mamman. Kanske pappan hade bytt partner och nu var det pappans helg. Hon såg helt udda ut där hon stod, ingen tog någon notis om henne, hon verkade inte kunna språket. Utsatt, men hon har det förhoppningsvis ändå ganska bra.

Fredag eftermiddag och lördag morgon är överlämning av barn som byter vecka.Jag ser dem varje vecka på Nynäspendeln. De flesta ser ut att ha det bra. Men jag ser också barn som verkar utsatta. Som barnen till de två småbarnsmammor som i går åkte pendeln till Haninge och talade högt och brett om mannen som snart skulle friges från fängelset, om misshandel och socialen.
Tillsammans hade de tre små barn, kanske 2-6 år gamla.

Jag hoppas att de här barnen får en bra skola, med kunniga och socialt medvetna lärare. Saknar deras mammor gymnasieutbildning ska samhället erbjuda dem det. Socialt ansvarstagande förpliktigar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar