11 mars 2009

Barnamord

I veckan blev en läkare på Astrid Lindgrens sjukhus hämtad av fyra civilklädda poliser. Läkaren är 54 år och hade enligt uppgift i första läget mördat ett barn på sjukhuset. Kvällstidningarnas rubriker var ungefär "Läkare gripen för mord".

Bakgrunden är att hon enligt de rutiner som normalt gäller i samförstånd med föräldrarna beslutat att avbryta livsuppehållande insatser för ett svårt skadat och döende litet barn på 15 veckor. Tidningarna svämmar över av uppgifter om överdoser av morfin och brister i journalföringen. Socialstyrelsen har begärt in alla handlingar och utreder.

Hela händelsen är så oerhört tragisk. Barnet var en av tre små barn som föddes för tidigt. Ett av barnen dog vid födseln, detta lilla barn var svårt hjärnskadat och ett barn har överlevt.

Lika tragisk som själva händelsen är drevet efter läkare och sjuksköterskor. Drev är nästan alltid samvetslösa och okunniga. Mediadrev går alltid för att öka försäljningen. Inget säljer så bra som att exploatera människors lidande.

Riktigt farliga blir drev som undergräver förtroendet för sjukvården och dess personal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar