14 sep. 2010

(S) vilseleder om Estetiska programmet

Nu är sossarna riktigt fega. När Gymnasie-och arbetsmarknadsnämnden i maj beslutade om gymnasieprogrammen sa de inte ett ord om musiken. Marie Linder ersatte Kristjan Vaigur vid mötet. Hon skrev ett yttrande efter beslutet utan att med ett enda ord nämna musikinriktningen vid Estetiska programmet.

Allra märkligast är uttalandet i Tyresö Nyheter att förslaget om nedläggning (!!)aldrig var tydligt uttalat i beslutsunderlaget! Beslut om inriktning på estetiska programmet fattades utifrån antalet sökande när ansökningstiden gick ut i april. Underlag saknades för att inriktningen skulle kunna starta.

"När konsekvenserna blev kända väckte de protester ....bland ....den politiska oppositionen." Var, när och hur frågar man sig. Och framför allt varför. Det var ju tyst som i graven hos oppositionen.

Det egendomliga är att det aldrig varit tal om nedläggning. Gymnasieprogrammen har satts utifrån den nya gymnasieskolan som startar hösten 2011. Till och med Marie Linder förstod det när hon skrev sitt yttrande till punkten Gymnasieprogrammen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar