9 juni 2009

Att bjuda på sig själv

I kväll var jag på Fårdala skola. Förskoleklasserna hade avslutning i gymnastiksalen. Allt kändes väldigt positivt för skolan. Lärarna bjöd på en miniföreställning med sig själva i rollerna. Den handlade om skolans mål: Kunskap, Delaktighet och Närsamhället. De hade spelat för sina kolleger på skolan, men tyckte att det också var något för föräldrarna. Sen var det dans och sångstund med alla 6 -och 7-åringar.

Som avslutning fick varje barn ett hoprullat brev med ett band runt med namn och att de gått i förskoleklassen. Varje barn ropades upp och hämtade sitt "diplom" och en röd ros.

Så enkelt men minnesvärt går det att göra en avslutning trots att vi måste spara i alla skolor. Föräldrar som var där lämnade blommor till tre lärare och den fjärde, Viktor, som slutar, fick ett paket.

Det är det här jag ser som en del av kvaliteten i skolan: vuxna som bjuder på sig själva, arbete med kunskap, närsamhälle, sång. dans och musik.

Jag hoppas att kommande skolpolitiker verkligen satsar av sig själva för att bidra till en skola med just den här kvaliteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar