12 juni 2009

Naivitet 2

Kvällens kommunfullmäktige var snäll och hygglig. Lite snett gick det ändå med kulturdebatten. Det är väl ändå inte så att vi lägger avgifter på biblioteken och Kulturskolan för att hindra invånarna att utnyttja bibliotek och Kulturskola! I debattens hetta kom moderaterna att hävda denna motivering till taxehöjningar.

Jag minns den broschyr vi skrev i Fp inför valet 2006. Jag skrev - möjligen något naivt - att det inte skulle vara några köer till Kulturskolan utan att alla som ville skulle få gå där. Någon frågade lite syrligt hur det skulle finansieras.

Just i denna del av debatten sympatiserade jag med de båda genuint kunniga bibliotekarier som försvarade litteraturen och bibliotekens roll för att öka tillgängligheten till litteraturen.

Den som läser hittar alltid stöd när det blåser hårda vindar i livet. En dikt, några rader var som helst i en novell eller roman är guld värt. Själv läser jag gärna Selma Lagerlöf. De kvinnor hon berättar om är starka, kämpagoda och realistiska. Inspirerande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar